התרת שבוע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/20 21:52 ד בניסן התשפ

שאלה

אני רוצה להתיר שבועה שנשבעתי בשעת כעס ..לאור המצב במדינה אין באפשרותי להגיע לבית הכנסת או להיפגש עם שלושה אנשים שיהיו עדים ..האם אפשר לעשות שיחת וידאו במקום?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדי להתיר נדר חייבים לעמוד בפני ג', אי אפשר לעשות בכתב ולא שליח, אלא יש חובה להופיע בפני ב"ד, מלבד איש שיכול לבוא בשם אשתו. אבל אין אפשרות ב"זום" וכדו'.

כדאי לבדוק אצל רב בקיא בהל' נדרים האם הנדר אמנם היה נדר, אולי מעיקרא לא היה נדר. וכן צריך לדעת את נוסחתו.

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ