התרת נדרים וקללות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/09/21 14:47 ז בתשרי התשפב

שאלה

היי שלום רב,

בעברי נפלתי לידי מחשבות טורדניות עוד שכל הדבר היה חדש לי דעתי נטרפה בשיגעון של הדבר הזה

ובעקבות זאת לצערי הפלתי את עצמי ואבדתי שליטה על עצמי ויצא מצב שהתחלתי לנדור ולהישבע על שטויות ואיחולים בדברים נוראים שעד כדי כך שיכול להגיע ברמות הכי קיצוניות כמו למשל קללות וגם עירוב של השם במילים לדוגמא "אם אפול במשהו אז יקרה לי משהו" בנוסח כזה וכמובן שזה יצא במצב של שיגעון ולא היה בכוונה (מתחרט שלא עצרתי את זה בזמן).

אחרי כמה ימים פניתי לישיבה והסברתי להם את הנדון והתירו לי את זה ואמרו לי שהכל בסדר הכל הותר לי השאלה שלי האם זה תוקן לי לחלוטין או שאני צריך לפעול בדרכים נוספות לתקן את הנזקים שעשיתי לעצמי?

תודה רבה על המענה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לך שנה טובה ומיטיבה, ומשוחררת מהפחדים ומהתסבוכות.

מבחינה הלכתית - אינך צריך לעשות יותר מכך.

כדאי, למען עצמך, לבחון מהם הנזקים שאתה חושש מפניהם, ואז לנסות למצוא משהו שתחוש שהוא פעולה חיובית שמאירה בעולם.

כל טוב