התרת נדרים ומסירת מודעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/21 09:21 ו בתשרי התשפב

שאלה

שבוע טוב,

בשנה האחרונה קרה שאמרתי למישהו שאברר לו עניין הלכתי מסויים (למה יש צורך בכלי לנטילה, נדמה לי) ללא שאמרתי "בלי נדר", ובסופו של דבר לא עשיתי זאת. האם מסירת המודעה משנה שעברה מועילה למקרה כזה או שיש צורך בהתרה? ואם כן, האם צריך לפרט את המקרה בהתרה?

בנוסף יש לי שאלות זהות לגבי מקרה שסיפרתי שאני נוהגת לתרום מעשר מהרווחים/נוהגת לתרום לארגון מסויים. האם במקרה כזה רלוונטי בכלל העניין של התרת נדרים ומסירת מודעה?

תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

זה אינו נדר. לא התכוונת לנדור. זה לא נאמר בלשון נדר. אמנם, יש לדון האם זה כמו האמירה שנלמד תורה מחר, שיש לה דין אחר, אולם נראה שלא.

לכן, אין צורך בהתרה.

גם לא בנטילה.

וגם לא בתרומה לארגון מסוים.

כל טוב ושנה טובה