התניות במחשבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/20 07:40 ו בכסלו התשפא

שאלה

אם אדם התנה במחשבה (בלב) שאם הוא עשה בעבר דבר כך וכך, אז הוא מוותר על הכל בחייו, כולל חייו, או שהוא מפרט דברים ספציפיים עליהם הוא מוותר, האם יש משהו במחשבות כאלה? גם אם הם כחלק משיחה עם ה' במחשבה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מחשבות רבות מתרוצצות לנו בראש: מההרים חושבים כך ואחרת, שוקלים מצד לצד את הרעיונות...

לכן חז"ל קבעו שכל עוד לא נאמרו דברים בפה - בקול, אין להם משמעות הלכתית.

שבועה נדר וכד' חלים רק כאשר הם נאמרים בפה (מלבד נדרי צדקה שיש להם תוקף גם במחשבה).