התמדה בתפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/20 05:44 י בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני שנה בערך התחלתי להתחזק, ואני הולך כמעט כל יום לשיעורים ותפילות בבית כנסת.

ההורים שלי לא בדיוק מרוצים מכך בלשון המעטה, ולפני כמה ימים אבי אמר לי משהו שדי ייאש אותי:

"נכון שאולי עכשיו זה מעניין אותך ונחמד לך, אבל מה יקרה בעוד שנה? איך תתמיד כל יום ללכת ולהתפלל בדיוק אותו דבר?"

וזה די ייאש אותי....

יש לך רעיון? איך אפשר להתמיד בכך? אולי למישהו שנולד לתוך זה המערכת הזאת זה יותר קל אבל זה משהו שדי חדש לי....

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא.

הדברים שאבא שלך אמר לך הם דברים מאתגרים.

כמו כל הדברים המאתגרים - הם כאלה בשל העובדה שיש בהם בסיס מסוים של אמת. יש משהו מיוחד בהתחלות, אבל כאשר מדובר בהמשך ובקביעות - הדברים נעשים תובעניים יותר.

זה נכון לא רק לגבי תפילה. זה נכון ביחס לכל דבר שאנו עושים בחיים. למשל - גם בזוגיות. זה כאילו אבא שלך אומר לזוג שעכשיו שהתחתן ״זה נכון שאולי עכשיו זה מעניין אתכם ונחמד לכם, אבל מה יקרה בעוד שנה ? איך תתמידו כל יום לחיות בדיוק עם אותו בן זוג ?״.

וגם כאן - הדברים מאתגרים.

ומה עושים ?

בד בבד עם הקביעות וההליכה העקבית - אכן צריך לחפש התחדשות בכל יום. הרבה מאוד פסוקים בתהילים מדברים על ״שיר חדש אשירה לך״. לנסות למצוא בכל יום פירוש חדש לפסוק מהתפילה, תחושה חדשה שעולה בתוכנו, נושא חדש להתפלל עליו וכדו׳ - ובכך לשמור באופן עקבי ומתמיד על האנרגיות הטובות והמתחדשות של התפילה.

ובדרך זו, גם להתמיד באופן קבוע, וגם להתחדש, ואז התפילה עולה ויורדת, ברעננות מתמדת.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה