התגיירות וזוגיות עם גוי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/22 15:58 ב בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, אם אני אתאהב במישהו נוצרי שיהיה מוכן לעבור גיור, האם זה כבר לא ייחשב כחטא או התבוללות? אם הוא יעשה את זה באמת מרצון להיות חלק מהעם היהודי, זה יהיה בסדר? ואם לאחר הגיור אנחנו לא נרצה לקיים אורח חיים דתי חרדי? אם נרצה להיות מסורתיים מאמינים (אני מסורתית ובאה ממשפחה מסורתית) זה יהיה בסדר? בבקשה שזה בסדר אני ממש חושבת שיש סיכוי שאתאהב במישהו נוצרי כי ארצה לגור בחו"ל ובכללי אני נמשכת לאסייתים ולמדינות שלהם. ויש שם משפט שאומר משהו כמו מתגיירת אסורה על כהן, מה זה אומר? מה זה אומר כהן? זה ממש מדאיג אותי לחשוב שלא אוכל להיות עם מישהו שאני אוהב, אני כבר כמה ימים חושבת על זה ובוכה. תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

זכות גדולה היא להיות שייך לעם ישראל, ולשמור על הברית העמוקה שבינינו ובין ריבונו של עולם. הדבר אינו גורם לנו בכי, אלא להפך – שמחה גדולה, שאנו מברכים עליה "אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו את תורתו".

את זה צריך לאמץ לפני שאנו פונים לשאלה הקיומית שלך.

ואנו לא מעמתים את האהבה שלנו לקב"ה עם האהבה שלנו לאנשים. להפך, אנו קושרים את הדברים האחד בשני.

על כן, בוודאי שמותר להתחתן עם מי שעבר גיור כדין וכהלכה, ועשה זאת מרצון אמיתי להיות חלק מהעם היהודי. אין חובה להיות חרדי, אולם יש חובה לקיים מצוות.

הצעה – אל תתחילי במסע למצוא אהוב שהוא מחוץ לעם ישראל.

כל טוב