התאבדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/10/21 09:31 יח בחשון התשפב

שאלה

אם החיים שלי קשים אולי כדאי להתאבד לא יודע חשבתי בגלל שאני עובד בניקיון בקומה 21 חשבתי פשוט לפתוח שם חלון ופשוט לקפוץ למותי מה דעתך ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפי ההלכה כל אדם הוא צלם אלוקים - גם אתה צלם אלוקים. כמו שאסור לך לרצוח אחרים כך אסור לך גם להרוג את עצמך. אני מבין שהחיים שלך קשים מאוד - אם אתה מגיע למחשבות כל כך קיצוניות. במקום לחשוב כיצד לסיים חלילה את החיים שלך, תחפש דרכים להקל על החיים שלך, להפוך אותם טובים ונעימים יותר.

אתה צריך לחפש דרכים לחזק את עצמך, להפוך את החיים שלך לטובים יותר.

לשם כך אפשר וצריך גם לבקש עזרה: אצל חברים או בני משפחה - אפשר לפנות גם לגורמי רווחה ותמיכה של העיר או המדינה - לשכת רווחה וכד'.

למשל, אדם דתי, שומר מצוות שהולך לבית כנסת, משתייך באופן טבעי לקהילה. השייכות הזאת מחזקת ומעודדת - הוא מגיע לתפילות ולשיעורי תורה כך הוא גם מתחזק ברוחו וגם חש שהוא לא לבד בחיים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן