השתתפות בחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/11/18 19:18 ד בכסלו התשעט

שאלה

חבר חילוני אשכנזי (שקרוב אלי מאוד) הזמין אותי להשתתף בחתונתו שתיערך אי״ה ביום שישי, כ״ח בניסן תשע״ט, שבוע לאחר חג הפסח.

הוא לא יודע מי יחתן אותו עדיין אבל פתח תיק נישואין דרך ארגון ״צהר״ ושם גם קיבל אישור הלכתי לתאריך.

במשפחתי נהגו מנהגי אבלות מחג הפסח ועד ל״ג בעומר, שזה אומר גם בזמן החתונה.

זאת ועוד, הוא מבקש שאהיה עד בחופה.

כיצד עלי לנהוג? האם יש בעיה להשתתף בחתונה זו? ומה לגבי ריקודים (שימוח חתן וכלה)?

בברכה ותודה,

אביעד.

תשובה

שלום וברכה

אם החתונה אושרה על ידי הרבנות בתאריך זה - כאשר משקללים את המנהג האישי מול החשיבות כמעט מדאורייתא של שימוח חתן וכלה, נראה שזה גובר על מנהגי האבלות בשעת הספירה.

להדגיש כי אין בדברים לומר שיש להקל במנהגי האבלות בספירה, אלא לומר שבהתנגשות בין נושאים שונים יש להעדיף את החמור על פני הקל.

כל טוב