השתלבות בנות נוער בלימוד תורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/03/19 15:48 יז באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני מדריך בסניף בני עקיבא את השבט הבןגר של הסניף. אנחנו כל שבת לפני מפקד עושים לימוד כל השבט בספר חובת התלמידים. עושים סבב שבו מי שרוצה המחניכים קורא פסקה ומסביר אות. תופעה שאני רואה בלימוד הספציפי הזה ובכלל בלימודים משותפים של השבט/הסניף, זה שהבנות כמעט אף פעם לא ירצו לקרוא פסקה ובטח שלא להסביר אותה- בלימוד השבטי שלנו ובכלל.

רציתי לשאול, האם לדעת הרב זה דבר שדורש תיקון? ומה אפשר לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרככם.

את השאלה הזו צריך להפוך לדיון משותף של הבנות עצמן.

כיוון שיכולות להיות סיבות רבות להימנעותן, ובכל סיבה יש דיון שונה.

וביחד למצוא את הדרך להיות שותף בתלמוד תורה בדרך המרוממת. שפותחת את הלב ואת הנשמה.

ואם מתאים להן ללמד - מצוין.

כל טוב ויישר כוח