השלמת התחלת התפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/12/20 08:11 יג בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני קם להתפלל כל יום במניין ברוך ה', המניין מתחיל בשעה מוקדמת יחסית(ב6 ורבע בערך), ב"ה אני מצליח לקום ולהגיע די בזמן לתפילה(בסביבות ברוך שאמר) אני נוהג כל ים לאחר התפילה להשלים את הקורבנות ואת פרשת העקידה והודו ורבי ישמע ואלו דברים.

זה טוב להשלים אחרי התפילה? והאם כדאי לי לעשות מאמץ ולבוא בדיוק בזמן לתחילת התפילה אבל להיות קצת עייף במהלך היום( אני לומד בישיבה תיכונית וצריך להתרכז במהלך היום) או עדיף שאהיה יותר מרוכז ואשלים בסוף התפילה את מה שהפסדתי ואז אהיה יותר ערני?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

יש דרכים שונות בעבודת ה'.

אני הולך בדרך בה עדיף לבוא בזמן לתפילה, ולומר את הדברים בזמן ובמקומם. שכן, לדוגמה, לפסוקי דזמרה יש משמעות הלכתית כאשר מקיימים בהם "לעולם יקדים אדם שבחו של הקב"ה ואחר כך יתפלל" ואילו השלמתם לאחר התפילה היא כמובן נמוכה יותר מבחינה הלכתית.

וכן על זה הדרך.

ועושים את הדבר הנכון, ואם אחת התוצאות של זה היא עייפות יותר גדולה במשך היום - מתמודדים עם התוצאות, ולא מתחילים מראש את היום בדרך עקומה.

אני מדגיש כי יש דרכים נוספות בעבודת ה', אך זו הדרך בה נראה לי שצריך ללכת.

כל טוב ושוב יישר כוח. ולוואי ותתקבל תפילתנו לרצון לפני אדון כל