הריון שקרה לפני נישואין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/08/19 11:10 כט בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחתנתי לא מזמן, ומיד אחרי החתונה גילינו שנכנסנו להריון, ככל הנראה כבר בשבוע החמישי.

זה קרה לפני החתונה, ולכן אנחנו תוהים האם יש בעיה חוקתית/הלכתית מבחינת הנישואין שלנו? האם יש משו שעלינו לעשות?

תשובה

שלום

אין בעיה בעובר מבחינת ממזרות או עם חלות הנישואין וכדומה. אך אם היתה ביאת נדה, יש צד של השפעה לא טובה על הולד.

נוסף לכך, יש לעשות תשובה מבחינתכם כזוג, הן על ביאה לפני חופה, הן על ביאת נדה. החטא השני כולל כרת, ולכן יש לעשות את התיקון כפי שפרט הרמב"ם בספר המדע בהלכות תשובה בחייבי כריתות.

אמנם כאמור ולד מביאת נדה יש בו השפעה לא טובה, אך מאידך לחזרה בתשובה של ההורים יש השפעה מאד טובה גם על ילדיהם. לכן עשו תשובה ותרוויחו כפליים.

כל טוב