הריון בסיכון ויום הכיפורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/09/18 12:46 ז בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

ב"ה אני נמצאת בשבוע ה19 של הריון אחרי הרבה טיפולי פוריות. ההריון נחשב בסיכון גבוע והרופא אסר עלי לצום.

מה אני אמורה לעשות? לשתות ולאכול רגיל? לשתות ולאכול בשיעורים? אם בשיעורים אתה יכול להסביר לי מה זה אומר ואיך עושים?

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

צריך לוודא עם רופא ירא שמים, אם אכן מצבך מחייב לא לצום, ואם זה המצב, אז האם מספיק שיעורים או שצריך לאכול ולשתות כרגיל (באכילה ושתיה לשיעורים אפשר להגיע לכמויות מכובדות במהלך היום).

אם אין לך מישהו כזה זמין, אני ממליץ מאוד להתקשר למכון פועה (02-6515050), ולברר עם אחד הרבנים המשיבים את ההלכה ביחס למצבך הספציפי.

שתייה לשיעורים - לפני הצום תמלאי את כל הפה במים, ותמדדי את הכמות הזו. מעט פחות מחצי מהכמות הזו (בדרך כלל בסביבות 30-40 סמ"ק) זה השיעור שלך. את זה את שותה בשעת הצורך כל 9 דקות. אם זה לא מספיק, להקטין את מרווחי הזמן בהדרגה עד ל 4 דקות. ואפילו ל 2 דקות אם צריך. את השתייה הזאת לא לעשות עם מים, אלא עם שתייה מזינה, כגון מיץ ענבים, מיץ טבעי, מרק או חלב.

אכילה לשיעורים - כל 9 דקות עד 32 סמ"ק (ולפוסקים כגר"ע יוסף מודדים בגרמים).

אם הכמויות הללו לא מספיקות, ויש בעיות, לא צריך להגיע למצב של פינוי באמבולנס, אלא תפסיקי את הצום.

כל טוב וגמר חתימה טובה