הרואה קרי בערב יום כיפור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/20 11:14 יג בתשרי התשפא

שאלה

שלום וחתימה טובה, שקמתי בבוקר יום שני ראיתי קרי, ראיתי שיש שתי ברייתות אחת מהן אומרת כל עוונותיו מחולין לו והשניה אומרת שהוא לא יסיים את השנה..

אני רוצה לציין שמשנה שעברה קיבלתי על עצמי שבת, 3 תפילות ביום והחשוב בעיניי זה שמירת הברית שכבר חצי שנה אני לא פוגם במזיד ומנסה לשמור על עיניי כמה שאפשר.. אך אם אפשר להיות גלוי וכנה המחשבות מהתקופות שפגמתי עוד לא נעלמו ולפעמים באות לי הרהורים רעים ובחודשיים הראשונים הייתי גם חולם חלומות לא טובים אבל ברוך השם היום כבר כמעט ואני חלומות כאלה... רציתי לשאול איזה מבין הברייתות נכון לגביי והאם יש לי סיבה לחשוש?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו לא יודעים אלא שהגמ' אומרת שיש להתפלל כל השנה ואי"ה בסוף השנה מקבלים את התשובה.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ