הרב עובדיה יוסף זצוק"ל

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 27/01/19 11:03 כא בשבט התשעט

שאלה

האם באמת הרב עובדיה יוסף היה צדיק אני לא ראיתי שאכפת לו מעניים או מאנשים שקשה להם

תשובה

שלום וברכה,

האם אתה היית שכן שלו או קרוב משפחה? מניין לך שלא היה איכפת לו? האם ניתן להכיר אדם רק דרך שמועות מכלי חמישי?

להיפך, במהלך השבעה שלו סופרו אינסוף סיפורים אישיים המלמדים על אדם מאוד חם, אוהב, דואג ואבהי, ולא רק לבני משפחתו אלא לעם ישראל בכללותו.

מציע לך לקרוא איך כפוסק הוא נלחם להתיר, כמובן במסגרת דרישות ההלכה וביושרה פסיקתית מלאה ובלי עיגולי פינות, את עגונות מלחמת יום הכיפורים.

המסקנה היא לא לדון אדם ע"פ רסיסי מידע, וכל שכן אדם צדיק וקדוש עליון כזה.

כל טוב