הרבנות היהודית והשומרונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/12/20 19:17 כז בכסלו התשפא

שאלה

מה הפסיקה המודרנית של הרבנות היהודית לגבי השומרונים? (למשל בקשרי חיתון או גיור)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בגלל שהם שינו בתורה ומצוות (רק דברים שלדעתם הם בכתב) על כן נוצרו שיטות שונות ומכיוון שכך היהדות שוללת כל קשר הלכתי עם השומרונים ובודאי שלא מתירים חתונות. אמנם יש קהלות מסוימת של השומרונים שהקפיד ושמרו יותר ומהם מתירים לקחת נשים ממשפחות קראיות. בכל מקרה כדאי לברר את הנושא לפני החלטה בנושא המשפחה.

חנוכה שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ