הרבה פרטים במצוות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/01/15 22:21 יט בטבת התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול:

למה התורה דורשת מאיתנו לדקדק בכל כך הרבה פרטים הלכתיים? למה לא לדבר על עקרונות, וכל אחד כבר יישם אותם באופן שנוח לו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,
התורה דורשת מאיתנו לדקדק בהרבה פרטים בהלכה מכמה סיבות.
כל סיבה ניתן להרחיב רבות, אך נציג בעז"ה 10 עקרונות:

א. אנשים גדולים נמדדים במעשים הקטנים. ככל שהמעשה הוא יותר קטן הדקדוק בו מעיד על גדלות האדם.

ב. אם ככה ה´ רוצה שנעשה זה הכי נכון וטוב. גם אם אנחנו לא מבינים.

ג. עיסוק בפרטים ממקד אותנו כל הזמן להיות יותר טובים.

ד. לכל פרט יש סיבה רוחנית, גם אם אנחנו לא מבינים ויודעים אותה.

ה. כשאין פרטים מדויקים פעמים רבות גם הכללים עצמם מתבלבלים.

ו. טעויות קטנות מובילות לטעויות גדולות.

ז. "רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות" כשאנו מקיימים מצוות, אנו זוכים לשכר אפילו בכל פרט ופרט שאנו מקיימים.

ח. כשאוהבים מישהו רוצה לשמח אותו משלמות, ולכן מדקדקים כמה שיותר במעשים שעושים לכבודו.

ט. עיסוק בפרטי המצוות גורם לנו חיבור יותר משמעותי אל ה´.

י. אדם שעוסק בפרטים לא שוכח את ה´. כי כל הזמן ה´ עומד לנגד עיניו גם בפרטים הכי קטנים של החיים.

שנזכה להצליח להקפיד על כל פרטי ההלכה ודרך זה נזכה לדבקות שלימה ב-ה´.

בהצלחה רבה
הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן