הקמה ופירוק סוכה בחוה"מ באולם אירועים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/19 00:49 ב בניסן התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרבנים ,

בחוה"מ סוכות אנו מתעתדים לערוך מסיבת " חינה " לקראת נישואי הבת.

לחלק מאורחינו - חשובה מאוד מצוות סוכה ,ומכאן - שגם לנו.

מאחר והאירוע יתקיים ,בע"ה , באולם אירועים . אנו שואלים האם ניתן להרכיב ולפרק את הסוכה בימי חול המועד .

האיזור בו תמוקם הסוכה הוא נטול השגחה רציפה ויש סיכוי שבדואים יגנבו אותה לשם סחר בברזל.

נודה למענה מכבודכם.

בשורות טובות לכולם.

מוקירכם .

אבי שגב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב

א. מצד הלכות סוכה, אין סוכה צריכה להיות שבעה ימים. לכן באופן עקרוני מותר להקים סוכה בחוה"מ. אדם שבא מחו"ל יכול להקים סוכה בחול המועד.

ב. כאן מדובר בסוכה גדולה שהיא כנראה בטרחה מרובה, וכאן יש איסור מצד חול המועד שאסור בעבודה וטרחה גדולה.

ג. הפירוק אפשרי רק בתנאים מסוימים.

ד. יש לעשות את החינה לאחר המועד.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ