הפרשת תרומות ומעשרות על פרי אחד

חדשות כיפה רבני בית הלל 10/04/18 12:15 כה בניסן התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום,

יש לי בחצר בית פרטי רק עץ לימון אחד.

על העץ יש פירות רבים בשלים ומוכנים.

תמיד אנחנו צריכים רק לימון אחד ולא יותר.

האם עלי לקטוף את כל הלימונים מהעץ ולהפריש עליהם תרומות ומעשרות בבת אחד? אבל אז סביר שרבים מהלימונים ירקבו ויהיה בל-תשחית גדול.

האם עלי לקטוף כל פעם אחד ולהפריש תרומות ומעשרות מתוכו? ואז למעשה אף פעם לא יהיה לי לימון יפה ושלם לאכול?

האם אפשר להפריש ב"מכה אחת" על כל העץ?

תודה,

ירון

תשובה

שלום ירון,

אי אפשר להפריש תרומות ומעשרות עבור פירות שעדיין מחוברות לקרקע. אם תסתכל ב"הפרשת תרומות ומעשרות" בסידור רינת ישראל, אתה תראה שבסופו של דבר, אנחנו רק מפרישים קצת יותר מאחד ממאה (תרומה גדולה פלוס תרומת מעשר) שאנחנו לא אוכלים. זאת אומרת, עדיין אוכלים את הרוב הגדול של הפרי. אם בכל זאת אתה רוצה להגיש לימון שלם, אני מציע לקחת שנים או שלושה לימונים ולהפריש מאחד על כל הקבוצה.

כל טוב, יצחק בלאו.

הרב יצחק בלאו הוא רב מרבני בית הלל