חלוקת נרות בבני עקיבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 31/12/18 07:53 כג בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מדריכה בבנ"ע, שבט של בנות בכיתה ה', בעיר, וכחלק מהפעילות אנחנו רוצות לחלק נרות לחילוניות בימי חמישי כדי שידליקו בערב שבת.

לפני שנצא לחלוקה חשוב לנו להסביר להן למה בעצם אנחנו רוצות לחלק נרות, וכשאנחנו חושבות על זה,

אנחנו לא מוצאות תשובות כ"כ ברורות.

נשמח אם הרב יוכל לפרט לנו למה בכלל חשוב לנו בתור ציבור להפיץ את היהדות. שתינו מאוד מאמינות בזה, אנחנו גרות בגרעין תורני במרכז הארץ וחיות את זה מאוד.

השאלה שלנו היא למה חשוב לנו בתור ציבור להפיץ יהדות, למה לשים על זה דגש בכלל.

תודה רבה מראש,

שירה ומוריה, המדריכות..

תשובה

שלום

אנו ממשיכים בכך את דרכו של אברהם אבינו אשר קרא בשם השם בכל מקום בו חי.

עשיה זו היא מצוות עשה של ואהבת לרעך כמוך, משום שיש בה כדי להביא את ישראל לחיי העולם הבא.

מן התנאים למדנו שחסד כזה הוא גדול מחסד בענייני גוף, שאבידת רבו ואבידת אביו, אבידת רבו קודמת. שרבו מביאו לחיי העוה"ב.

ועוד מסרו רבותינו שגדול הוא מי שמלמד בן חבירו תורה, ומלמד עליו הכתוב כאילו ילדו.

השבת היא בסיס אמונת ישראל באלוקיו.

לפיכך בחלוקת נרות שבת אנו מחזקים את התודעה כלפי אמונת השם, ואין לדעת עד היכן מעשה קטן אחד יכול להשפיע בגלגולי גלגולים.

חיזקו ואימצו