הפסק בתפילה לשירותים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/19 09:09 א בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הבנתי כי אם מישהו עוצר בתפילת 18 בשתיקה הרבה זמן (כשיעור זמן שהיה מסיים את תפילתו) צריך להתפלל מהתחלה.

1. שיעור זמן זה כמה זמן מאותו מקום שהוא עצר?

נגיד מישהו לקרת סוף התפילה (5 דקות לפני שהוא מסיים) והוא עוצר ל 6 דקות, צריך להתפלל מהתחלה?

2. אם מישהו הולך לשירותים לזמן ממושך בזמן התפילה, זה נחשב עצירה?

תודה רבה!

תשובה

שלום

1. לא. זה שיעור הזמן שלוקח לו לומר את כל תפילת עמידה, אפילו אם כרגע הוא לקראת הסוף.

חשוב לציין שזה רק אם הפסיק באונס, אבל אם במזיד, יחזור למקום שעצר בו.

2. אם נאלץ לצאת באמצע עמידה, כי לא יכל להתאפק, זה כמו הפסק באונס, ולכן זה תלוי כמה זמן עבר כפי שכתבתי לעיל.

כל טוב