העליבו והשפילו אותי מול כולם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/01/22 14:37 כג בשבט התשפב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

עברתי השפלה מאוד נוראית בעבודה מצד הבוס שלי הוא פשוט צרח עליי וכולם שמעו צרחות שאוזן אדם יוצאת בנס בלי פגיעה..ולא בגלל נזק שעשיתי בגלל שעמדתי על התנאים שמגיעים לי..באותו רגע קפאתי במקום לא הגבתי ולא עניתי ולא ירדתי לרמה נמוכה אבל הרגשתי מושפלת מאוד ובטראומה, אני מאוד מאמינה שהכל מה' והייתי צריכה לעבור אתזה-שזה כפרת עוונות בשבילי ועת רצון מאוד גדולה בשמיים להיות מ"הנעלבים ואינם עולבים" אבל נורא קשה לי לשתוק על זה..אני מצד אחד אוהבת את העבודה מצד שני קשה לי מאוד להיות שם ולא יודעת אם לעזוב בגלל אותו מיקרה ואם ה' נותן לי סימן?

מצד אחד לקחתי הכל באמונה ומצד שני קשה לי מאוד לסלוח לו או להסתכל לכיון שלו בכלל ..

מאוד מתוסכלת מה לעשות עם עצמי כרגע אשמח לעזרה..

תיזכו למצוות,

תשובה

שלום

ראשית, עוצמת הפגיעה שאת מתארת מאוד מובנת. זה אכן משפיל ברמות שקשה לתאר.

שנית, העובדה שבאותו הרגע בחרת לשתוק ולא להגיב אכן מעידה על מעלתך הגבוהה. ו"אין העולם מתקיים אלא בשביל מי שבולם את עצמו בשעת מריבה".

לגופו של עניין, אינך חייבת לסלוח לו כל עוד הוא לא הביע צער או בקשת מחילה (זו מעלה מאוד גבוהה למי שכן מצליח לעשות זאת, אבל בפירוש אינך חייבת בכך).

את צריכה לשקול את מכלול השיקולים של הרווח וההפסד מבחינתך בהישארות במקום העבודה אל מול עזיבה.

אני מציע לשקול אפשרות להיכנס אליו, לבד או עם עוד מישהי, ולהגיד לו בצורה מכובדת, אבל הכי ישירה, שצורת הדיבור שלו, והעובדה שזה נעשה באופן שכולם שמעו זאת, פגעו בך בצורה משמעותית. אפשר גם לשקול (אני לא מכיר אותו) לומר לו, שזכותו כמובן, בתור מעביד, לבקר אותך, אבל אין לו שום זכות לרמוס או להשפיל אותך.

יכול להיות ששיחה כזאת תסייע בהכרעה (אם כי צריך לקחת בחשבון, שאולי היא תסייע גם בהכרעה לעזוב, ואולי זה יכול גם לגרום לו להכריע כך כלפייך. את מכירה את האישיות והאפשרויות. אז כדאי לקחת גם את זה בחשבון).

בנוסף, אני יותר ממציע, למצוא דרכים, לבד או בעזרת חברות או בני משפחה, לחזק ולהעמיק את הביטחון העצמי שלך, במעלותייך ובמידותייך, ובכך ששום דבר מדבריו ומהתנהגותו איננו מעיד באמת עלייך. להיפך.

כל טוב ובהצלחה רבה