העברת מצב מ"פועל" למצב " שעון שבת "

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/19 11:42 יט בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

שכחנו להעביר את המזגן ממצב " פועל " למצב " שעון שבת " לפני שבת וככה קפאנו כל השבת .

אנחנו מבקשים לדעת האם היינו יכולים להעביר את השעון למצב " שעון שבת " בזמנים בהם היתה חפיפה בין מצב " שעון שבת " למצב " פועל " - דהיינו שבשני המצבים המזגן היה עובד וככה רק לאחר זמן המזגן היה נכבה ולא מיידית, בהתאם לשנתות של שעון השבת .

היתה ממש שבת בלתי נסבלת .

בברכה

רוני

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכון את המציאות - זה "גרם כיבוי", ועל כן הוא אסור בשבת.

יש שהתירו בצער מרובה לעשות זאת, בגלל יחסם לחשמל בשבת כאל משהו שאינו דאורייתא.

כל טוב