הסתכלות על נשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/03/18 12:05 כב באדר התשעח

שאלה

שלום רב,

אני חוזר בתשובה בכיוון של דתי מסורתי ולא חרדי.

האם מותר להסתכל על נשים?

או שרק אסור להסתכל על נשים נשואות?

2 מדוע יש הפרדה אצל החרדים בין נשים לגברים? האם זה חובה או שרק הדת היהודים הוסיפה על עצמה?

האם מותר לקיים יחסי מין בשבת?

האם אסור לקיים יחסי מין לפני נישואים?

בברכה ותודה.

תשובה

שלום

אינני יודע מה זה דתי, מסורתי וחרדי. התכוונת כמובן לכך שאתה חוזר להאמין בד' ולהשתדל לקיים מצוותיו עוד ועוד. אשריך.

א. תנו רבנן- המרצה מעות לאשה מידו לידה או מידה לידו בשביל שיסתכל בה, אפילו דומה למשה רבינו שקיבל תורה מהר סיני, לא ינקה מדינה של גיהנם. וזה בכל אשה. חוץ מאשה שמעוניין להתחתן עימה שבה חובה להביט מעט כדי לבדוק שנאה בעיניו, וכפי שפסק מרן בשו"ע.

ב. בשו"ע אין את המילה הפרדה אלא הרחקה. יתרחק מן הנשים מאד מאד. זה אינו עניין לחרדים וכדומה, אלא לכל ירא שמים, חייב שלא להתקרב בחיבה לנשים. לא ישחוק כנגדה, וכדומה. אך הפרדה במכולת או במדרכות, זה אינו מופיע בהלכה ואין להחמיר מדעתנו אלא במקום שיש בו פרצא גדולה שגדולי הדור רואים לגזור שם.

ג. מצווה לקיים בשבת, אסור לפני הנישואין.

כל טוב