הסתכלות בעניים לאדם צדיק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/10/20 10:49 ג בחשון התשפא

שאלה

היי הרב קוראים לי ליאור ורציתי לשאול שאלה

ממתי שהייתי קטנה אני זוכרת שתמיד היה לי מין פחד להסתכל או אפילו ליצור קשר עיין עם סבא רבא שלי זצ"ל והיום שהוא לא נמצא בחיי וששמעתי כל כך הרבה סיפורים עליו ועל רמת הלימוד תורה שלו אז אני חושבת שזה בגלל שהוא היה ממש צדיק ואדם שופע בתורה

שמעתי שאומרים שלפעמים מרוב שבן אדם צדיק ומלא בתורה לפעמים מרוב שהעניים שלו מלאות בקדושה אז לבן אדם קשה להסתכל לו בעניים

זה נכון ?

זה הגיוני שאדם יפחד להסתכל למשהו בעניים והסיבה תהייה שבגלל לימודי התורה הרבים שלו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שלעיני צדיקים יש כח מיוחד, אבל כשם שהסתכלו על פני משרע"ה עד שקרן עורו, כך בודאי שמי שיכול להסתכל בפני הצדיק ראוי שיראה את הריכוז והעוצמה הרוחנית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי