הסרת שיער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/20 20:59 יג בתמוז התשפ

שאלה

האם מותר לעשות הסרת שיער בלייזר בג' בשבועות?

בגלל הקורונה נדחו לי התורות לתקופה הזאת וקשה יותר להשיג תורות. זה לא באזור הפנים אלא במקום יותר אינטימי. האם גם שם זה אסור? בגלל המצב הנוכחי שכבר נדחו לי תורות אפשר להקל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור תספורת וגילוח זה בשער הנראה, כיוון שזה מסימני אבלות, אבל שער מוצנע שיש צורך להסירו מסיבה רפואית או אחרת, לכאורה לא גזרו על כך כיוון שאיננו נראה. כמו כן לפי דבריך יש כאן הפסד כספי אם לא יעשה, על כן נראה שאפשר להקל עד שבוע שחל בו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ