הסבר לתשובה בבקשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/20 13:59 כט בחשון התשפא

שאלה

שלום רב,

ראשית תודל רבה על התשובות ועל הסבלנות

העניין מטריד אותי מאד ולכן אני ככה שואלת עליו

ברצוני לבקש הסבר לתשובה כי איני הבנתי את מה שכבוד הרב כתב :

לרוב הראשונים נדר חל על דבר מצווה (שו"ע סי' רג, ו. רטו,ה). גם לדעת הרמב"ן (בפרוש התורה, חוקת) שאין נדרים על דבר מצווה היינו מצוות של תורה, אבל נט"י אחרי שרותים זה לא דין תורה וחל על כך שבועה לכולי עלמא.

אלא שיש לדון במובן המילה "יאלה" האם זה גדר של נדר או שאין זה רק ביטוי, בפשטות יש לחוש שיש כאן לשון שבועה, מכיוון שהחבר אמר "תקבל על עצמך" והרי זה כמי שאומר כן אני מקבל, ויש בכך שבועה, אבל מאידך אולי אין זה אלא תואר. ולכן יש להתיר מספק. (קשה להתיר נדר או שבועה כזאת).

בברכת התורה והארץ

האם עליי לעשות התרה?

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

מספק צריך התרה, אבל קשה מאד לעשות התרה לדבר הלכה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ