הנשמה ממורמרת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/05/21 15:28 כח באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצאת בבעיה הקשה וחוששת מההשפעה שיכולה לבוא ממנה עלי בהמשך החיים.

אני בת אחת מוקפת ב3 בנים , השנייה בסדר.

מערכת היחסים של הורי אינה הכי יציבה ומלווה בהמון ריבים , מה שגרם לאבי לערב אותי יותר ויותר במטלות הבית והמשפחה ,

אני בת 24 , סטודנטית להנדסה שנה ג

נלחמת קשה ועושה את הכי טוב שאפשר

ובשלוש שנים האחרונות התגוררתי רוב הזמן מחוץ לבית

ועכשיו בגלל הקורונה , כמו רבים , חזרתי שוב לבית מאז מרץ

אני מרגישה שאני נשאבת לבית

למטלות ומשימות

לדאוג לדברים שנערה בגילי לא צריכה , אני מתנהגת כמו אמא , ולא מרצון

אני נקרעת בין ״כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך״

לבין האני שלי , של מה שאני רוצה לעשות ועל המטרות שלי שנדחקות לצד בגלל זה.

מאז ומתמיד היה לי קשה לסרב לאבא שלי , הוא נתן לי הכל , לכל המשפחה

אבל הנטל שנופל עלי הוא הגדול והכבד מכולם

אני אחראית למשק הבית

לארוחות ביום יום

לנסיעות

לקניות

לשליחויות

אני לא מצליחה להתחיל משו שלי ולסיים אותו כי תמיד יש משו שמוציא אותי מעיסוקי

מה שמביא לכך שבלילה , כשאני נכנסת למיטה אני מוציאה את התסכול שלי עם עצמי , אני מרגישה כעס ומרמור עצום על עצמי , כיאלו באלי להפוך את הבית , אני מרגישה שאני מבטלת את עצמי ופוגעת בנפש שלי , כי בסופו של דבר אפחד לא רואה אותי , לא מעריכים אותי ורואים בכמובן מאליו , אני מרגישה שעצם הקיום שלי בעייניהם זה לשרת את האינטרסים שלהם

הרי יש לו עוד 3 בנים והם לא חלק בכלל העסק הזה , מה שיותר גורם לי לעצבות למה הם יכולים לעסוק ביום יום שלהם מבלי שבכלל יבקשו מהם משו, כי אני תמיד אומרת כן ?

והמחיר שאני משלמת כבד מידי ומסוכן מידי

הלימודים שלי , הנפש שלי , הזמן שלי

עם אמא שלי אני לא ביחסים טובים

ואבא שלי אדם טוב שעובד קשה ואני מכבדת אותו ברמה גבוה , אבל זה מביא אותי לבטל את עצמי

וככה אני מרגישה שאני הופכת לאדם שלילי ולא נעים , עצבני מאוד כיאלו יצא הרע מנצל את חולשתי ומתסיס אותי

אשמח לעצה איך אוכל לראות את הדברים בצורה אחרת

או כל דבר אחר

איך זה שקיום מצווה של כיבוש הורים גובל במחיר כזה ?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני מבין לליבך.

כיבוד הורים אין משמעו מחיקת החיים שלך, בחירותייך, חירותך, ועוד.

את מתארת מציאות משמעותית, ולכן נכון יהיה שתיפגשי עם אשת טיפול או ייעוץ יראת שמים ומוסמכת, שתוכל לסדר עימך את הדברים בנפשך, ולארגן עמדה מחודשת על המציאות שלך בבית הורייך, ועל חלקך בו.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן