הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 14/08/18 09:19 ג באלול התשעח

שאלה

כבוד הרב,

אני יהודי ממוצא ספרדי ואינני נחשב לחרדי או לדתי גמור. רק בחודשים האחרונים התחלתי בהתקרבות איטית לדת מחשש שאם תהייה זו התקרבות מלאה ומהירה אאבד את העיקר.

אני מניח כל בוקר תפילין, קורא שמע ישראל ואת 4 פרשיות שמע וחולץ את התפילין. האם זו נחשבת להנחת תפילין כשרה, מספיקה ומכבדת??

בנוסף, בכותרת הטלית שלי רקומה הברכה: ברוך אתה אלוקינו מלך העולם וגו'. האם הברכה הנכונה היא לא: ברוך אתה אלוהינו?

אשמח לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה,

יישר כחך בהתקרבות מדודה למסורת ישראל. בכל שבוע תוסיף עוד קצת, וכך תבנה בניין רוחני איתן.

- הנחת תפילין - כפי שתיארת, זה נחשב בסדר. מציע להראות את אופן הנחת התפילין לתלמיד חכם בכדי שיחווה דעתו האם ההנחה טובה. הרבה אנשים לא מספיק יודעים את המיקום המדוייק של ההנחה.

- מברכים עם שם ה', אך בהרבה פעמים לא כותבים את שם ה' על בגדים וטליתות בכדי למנוע גניזה של תשמישי קדושה.

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה