הנחת תפילין בחול המועד סוכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 12:42 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

תאריך בר המצווה של בני הינו - כ' תשרי (08/10/20) - נאמר לי שלו מניחים תפילין בחול המועד - יש לי מספר שאלות:

1 - האם ניתן לבצע עלייה לתורה לאחר מכן בתאריך כ"ד תשרי (12/10/20) - פרשת "בראשית"?

2- האם ניתן לעשות עלייה לתורה ללא הנחת תפילין?

3 - מתי מומלץ לקיים את העלייה לתורה במידה ולא מניחים תפילין בחול המועד?

תודה רבה על הסיוע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עושים עלייה לתורה גם ללא הנחת תפילין.

ראוי לעשות באותו יום שהוא בר מצוה, אבל אפשר לעשות גם לאחר החג בשבת בראשית עם בני המשפחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ