הנאה מחילול שבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 27/09/18 20:20 יח בתשרי התשעט

שאלה

שלום,

יש לי שאלה לגבי העניין של הנאה מחילול שבת,אם יש כתבה מסויימת שנכתבה בשבת על ידי יהודי לא ספציפית לי או ליהודים אלא גם יכול להיות שגויים יקראו אותה,מותר לי לקרוא אותה במוצאי שבת?

ואותה שאלה לגבי משחק כדורגל שצולם בשבת על ידי יהודי,יש היתר לראות אותו במוצאי שבת אם הוא לא צולם רק ליהודים ?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

כעיקרון, הנאה מחילול שבת שנעשה ע"י יהודי יהיה מותר במוצאי שבת לאחרים.

אבל, כאשר מדובר במדיניות עקבית בכל שבוע של חילול שבת שיהודים יהנו ממנו - אז אסור גם לאחרים להינות.

לכן, צילומי משחק שהוקלטו בשבת ע"י חילול שבת של יהודים - אסור להינות במוצ"ש.