המתת עץ פרי מחשש לנזק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/01/19 11:42 יב בשבט התשעט

שאלה

שלום. אני עוסק בגינון, ובבנין שאני עובד בו הדיירים ביקשו שאמית באמצעות רעל עץ תאנה שנמצא בשטח הבנין (העץ היה שם, ואז הרחיבו את הבנין מעל השטח שבו נמצא העץ. יש מרווח של 2-3 מטרים בין הקרקע לבין רצפת הדירה שמעליו) כרתו אותו פעם והוא "קם לתחייה". הדיירים חוששים שיעשה נזק. מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הנזק צריך להיות ודאי ולא חששות שמא בעתיד, ואם יהיה נזק בעתיד ידונו בו אז, אבל כעת אם אין סבירות ללא ספק שיהיה נזק אין לעקור. וגם אם יהיה סבירות של נזק בעתיד יש לעשות זאת על ידי נכרי ולא על ידי יהודי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ