המשכיות בית דוד על ידי שלמה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/12/21 19:43 כג בטבת התשפב

שאלה

שלום הרב קראתי את מאמרך בנושא חטאו של דוד ועלתה לי משם השאלה למה הקדוש ברוך הוא בחר להמשיך את השושלת של דוד דווקא מבת שבע שאיתה דוד חטא? גם אם הוא חזר בתשובה על המעשה הזה האם אין משהו פגום בקשר הזה שדווקא ממנו נמשכה השושלת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

נראה שלשאלה חשובה זו יכולות להיות שתי תשובות:

ראשונה בהן קשורה לדמותו של שלמה. אפשר שמבחינת הנראות היה מתאים שזה יהיה בן אחר - אולם הנביא מלמד כי ביסודו של דבר הקב״ה מתבונן בדמותו של האדם ולא בייחוסו, ושלמה המלך הוא החכם מכל אדם, המבקש את יראת ה׳ ואת החכמה, ובשל כך הוא זה שנבחר.

שניה בהן קשורה לתיקון העוול שנעשה לאוריה במותו, ולבת שבע שהוא נלקח ממנה, וזה מה שהביא את דוד להבטיח לתקן את העוול על ידי בחירת שלמה. אף זה מסר יסודי מאוד של הנבואה - עולם התיקון.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן