שאל את הרב

הלכות תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/19 10:29 ז בכסלו התשפ

שאלה

1. האם ספרדים אומרים תחנון ונפילת אפיים ואם כן עד איפה?

2. אם הציבור התחילו תפילת עמידה ובדיוק הגעתי האם אני ישר מתחיל תפילת עמידה או קודם אומר את מה שלפני תפילת עמידה (בשחרית ברכות השחר פסוקי דזמרה שמע וברכותיה במנחה אשרי יושבי בערבית שמע ברכותיה)?

3. אם אני לא מספיק לקרות את קריאת שמע וברכותיה והציבור מתחיל תפילת עמידה האם לדלג על קריאת שמע ןברכותיה או לסיים את שמע וברכותיה ואז לעמוד?

4. מה לעשות אם שליח ציבור מתפלל מהר מדי ואני לאט?

5. אם נשאר זמן קצר לזמן קריאת שמע בזמנה בשחרית אני קורא קודם את קריאת שמע וברכותיה בזמנה ואז מה אני עושה תפילת עמידה או חוזר לפסוקי דזמרה (ואם עושה תפילת עמידה אחרי איזה קטע בתפילה אני חוזר לפסוקי דזמרה)?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

1. כן - עיין בסידור ספרדי. (בד"כ ארוך יותר מאשר בעדות אחרות)

-2-3.

בשחרית לא מפרידים בין קריאת שמע וברכותיה לתפילת עמידה ולכן תתפלל כרגיל או תתחיל מתחילת ברכות קריאת שמע כדי שתוכל להתפלל תפילת שמונה עשרה מילה במילה עם שליח הציבור (הוא בחזרה ואתה בלחש).

במנחה - תתחיל שמונה עשרה.

בתפילת ערבית - יש דעות שונות האם להתחיל שמונה עשרה ואחר כך לומר את ברכות קריאת שמע או להתחיל מהתחלה ולהתפלל כסדר - מה שתנהג יהיה נכון.

4. לתכנן כך שתתחיל תפילת שמונה עשרה עם הציבור. אתה יכול להתחיל להתפלל לפני כולם.

מרגע שהתחלת תפילת שמונה עשרה - אתה ממשיך בשלך.

5. אם נשאר זמן קצר - אתה קורא קריאת שמע בלי ברכותיה ואחר כך מתפלל כסדר כולל קריאת שמע וברכותיה.

בברכה דוד לוי

098987548

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

כתבות נוספות