הלכות תפילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/08/18 22:04 כו באב התשעח

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם מותר להתפלל בבית הכנסת עם מכנס קצר שמגיע עד לברך?

דבר שני, במידה ועל הנעליים שאני לובש נמצא כתם דם שהתברר שיצא מתוך פצע, האם ישנה חובה לנקות את כתם הדם מן הנעליים (האם הדם נחשב כטמא?) או שאין חשש להתפלל למרות הדם?

תודה רבה על העזרה ועל הזמן שאתה מקדיש לענות על השאלות.

תשובה

שלום.

א. זה תלוי במציאות בחברה שבה הוא נמצא - האם היה עומד כך בפני מלך או ראש הממשלה? זה המדד. מכנס שמגיע עד הברך זה יותר קל ממכנס קצר.

ב. אין בעיה בדם שיצא, אלא אם כן נגע בו בידיו. כמובן, שצריך להתפלל בבגדים נקיים, אבל אם זה לא ניכר, אז אין בעיה.

כל טוב