הלכות לספר מקצוען

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/20 22:23 כב בשבט התשפ

שאלה

לרב אפרתי שלום וברכה

אני ספר מקצועי, וחלק מהמסתפרים אצלי רוצים תספורות שכוללות קיצוץ שיער מתחת לאוזן, בצדדים של הלחי ומעליו בחיבור עם הראש.

אני לא יודע מה ההלכה, האם מותר לי לקצוץ וכמה ואיפה. את הפנים אני יודע, אבל הראש והצדדים, עד איפה?

זאת אומנם הפרנסה שלי, אבל יותר חשוב לי לא לעבור עבירה.

הרב יכול לפרט מה אסור ומה מותר?

תודה רבה,

יאיר

תשובה

שלום

הראש כולו מותר בגילוח, עד מעט מעל הקרחת הטבעית שישנה מעל האוזן. מנקודת הרום של הקרחת הזו, תמתח קו אלכסוני למעלה בצד הראש על השערות, עד שהן נגמרות בפנים (איזור אמצע המצח). כל האיזור הזה ומטה, עד סוף התנוך, אסור לגעת בו. ויש מקלים בכמעט סוף התנוך.

ואמנם לדעת הרמב"ם הקפת הראש אסורה רק עם תער, אך הלכה לא כמותו. אלא גם במספריים אסור.

ואמנם לדעת זקניו של הרמב"ם מותר להוריד את השיער באיזור זה אם משאיר ארבעים (וי"א ארבע) שערות ברוחב. אך הלכה לא כמותו, ואסור להוריד אף מעט.

ואמנם לדעת המאירי האיסור הוא רק עד העצם שברקה, אך אין לנהוג כך לכתחילה, אלא עד התנוך.

ואמנם לדעת הביאור הלכה אם משאיר מעט אורך שיער, מותר. אך הפוסקים הכריעו שיש להשאיר אורך כזה שהשערות יוכלו להתכופף לשורשן כמו בדין נזיר.

מותר להיצר את הפאות רק מתחת לתנוך ומטה ולא מעליה (ויש שנוהגים להקל מהעצם שברקה ומטה אך זה לא לכתחילה).

חזק ואמץ, אשריך אתה ירא שמים. ודאי ד' ישלח אורה במעשה ידיך.

כל טוב