הלכות כשרות ושבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/01/22 16:40 י בשבט התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה כמה שאלות בעניין ,

אני גרה במקום עם חברים חילונים ויש לי גם חברים מהמגזר ,החברים החילונים וגם מהמגזר ,הם יודעים שאני שומרת שבת ומכבדים אותי .

הכלים של רובם לא כשרים ,אבל אני יודעת שיש כאלה ממש טורחים להכין אוכל ליפני שבת האם מבחינת כשרות גם בלי כשר לשבת אבל שבת מכינים רוב הפעמים במיוחד אפילו דואגים לי לפלטה מדי פעם.. האם מותר לאכול מהאוכל שלהם גם בשבת וגם ביום חול ?

ובעניין המוזיקה הרבה פעמים אנחנו יושבים בשבת ויש מוזיקה מהטלפון או בכלי נגינה ,האם מותר לי לשבת איתם בשבת כי אחרת אני אמצע את עצמי כל השבת לבד ?

תודה

תשובה

1. את לא יכולה לאכול מהארוכל שלהם עד שתוודאי שבושל כלשים כשרים ולפי ההלכה לא בחול ולא בשבת

2. מותר לך לשבת איתם בשבת. מקווה שילמדו לכבד אותך עוד יותר .