הלכות חנוכה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/01/22 14:22 יז בשבט התשפב

שאלה

שלום וברכה !

בהלכות חנוכה כתוב בנוגע למי שמתגורר בדירה שבה כולם חולקים בהוצאות הבית כך שהם אינם סמוכים לשולחן בעל הבית דוגמת דירת שותפים

עליהן להשתתף אפילו פרוטה בעלויות הנרות על מנת שיצאו ידי חובה.

השאלה כזו

מה קורה במקרה ובעלת הדירה אינה מוכנה שישתתפו עימה בהוצאות החנוכיה והנרות ואומרת שהיא מוציאה את כולם ידי חובה.

האם עדיין חלה עליהם חובה להשתתף או שגילוי דעתה של בעלת הבית מבטל את חובתן ליטול חלק בעלויות ?

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה נכון שראוי יותר, שהאורח ישתתף במעט בהוצאות של נרות החנוכה.

אך מעיקר הדין מספיק שבעל הבית יקנה במתנה, חלק מהוצאות הדלקת הנרות ובכך האורח

יוצא ידי חובה .

ברכה והצלחה