הלכות בשר וחלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/08/21 05:21 כו באב התשפא

שאלה

היי כבוד הרב,

אני ילדה בת 14 וחצי עם גשר בשיניים..(קוביות סוג של)

ועד היום כל פעם שאכלתי בשר ניקיתי את השיניים המון זמן עם קיסמים וניסיתי כל קוביה מבפנים ומסביב (וכן יצא אוכל מה קוביות)ולקח לי המון זמן..וזה מתיש .. ובגלל זה אני הרבה פעמים נמנעת מלאכול בשר .. כי אני יודעת שאצטרך לעשות את ההליך הזה כל פעם אחרי שאני אוכלת.. לנקות כל קוביה וקוביה מפחד שיש בשר שם ואני אעבור על איסור.. כי רוב הפעמים שאני עושה את זה כן יוצא אוכל אבל אני צריכה לחפור בין השיניים ובתוך הקוביות ומסביב.. אני שומרת 6 שעות בין בשר לחלב ואחרי שש שעות לעשות את זה זה מעייף..

עכשיו רציתי לשאול אם זה נצרך לנקות כל קוביה או שפשוט לצחצח שיניים זה מספיק?

תודה רבה , מצטערת אם זו שאלה מוזרה

תשובה

שלום וברכה

זו שאינה שאלה מוזרה כלל ועיקר, והיא אכן כבדת משקל.

ברם, אין צורך לחטט בכל שן ושן, אלא די בצחצוח שיניים מיטבי עם משחה.

הסיבה: האוכל המגיע לפה אינו בחום גדול; מדובר בשאריות אוכל שפסלת אותן עם המשחה, ועוד שיקולים.

כל טוב