הלכות אזכרה וברכות בבית העלמין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/19 07:43 ח בשבט התשעט

שאלה

כבוד הרב,

המשפחתו של בעלי, מציינים בקרוב 9 שנים לפטירת אם המשפחה.

הם נוהגים לעלות לקבר, ואז לעשות ברכות ומזון באזור הקברים.

הם "מסורתיים" אני "חילונית" אבל מאחר והם נוהגים כך, אינני מצטרפת.

נראה לי שלא בסדר לאכול באזור הקברים, שהרי זה אזור טמא. ואין זה נכון להכניס דבר מאכל לפה....

מה ראוי וכיצד יש לנהוג? לברך ביציאה?או אפילו באחד הבתים של הילדים?

מה הנוהג ומה כדאי לייעץ להם?

תשובה

שלום וברכה

השאלה הרגישה שלך קשורה לעולם המנהגים.

אין איסור על אדם רגיל לאכול אוכל בטומאת מת. על כן, מבחינה הלכתית זה לא אסור.

האם זה פוגע ב"קדושת בית הקברות" ?

זה תלוי במנהגי הקהילה, ואם חברא קדישא לא אוסרת אז זה - אין זו פגיעה במנהגי הקהילה, אבל צריך להיות רגיש אם זה מכאיב לאחרים..

האם זה נראה טוב ? אולי זה פוגע במשפחות אבלות אחרות ?

אלו דברים שקשורים יותר ליחס שבין אדם לחברו, ולהתחשבות ההדדית. כמו גם, למנהגים השונים.

על כן, הדבר הטוב יותר הוא להפנות אותם לשאלת הרגישות והם יחליטו על דרכם.

כל טוב