הלכה לחיילת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/06/09 22:59 יד בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב ותודה מראש..

1. אני חיילת , כשאני שומרת בשבתות רציתי לדעת האם מותר להסתובב עם נשק,מכשיר קשר..?..ובכללי מה בדיוק מותר..?

2.בבקרים אין לי בדיוק זמן להתפלל ואני רוצה לדעת מה התפילה הקצרה ביותר שאני צריכה להתפלל ..? ומה אפשר לעשות בנידון..?

תשובה

שלום

חזקי ואמצי במצווה החשובה שאת עושה.

א.מותר בשבת להסתובב בשמירה עם כל מה שהיא דורשת, כולל נשק ומכשיר קשר.
בהליכה בבסיס ללא שמירה, מותר לשאת נשק תמיד, אך מכשיר קשר רק אם יש צורך מבצעי לשאת אותו איתך, למשל כשאת בכתת כוננות. לאלהזיז אותו סתם כדי לסדר וכדומה.

ב.על פי פקודות מטכ"ל בכל תפקיד יש לאפשר לך זמן מיוחד לתפילה. אל תחששי לבקש את הזמן מהמפקד, זה מגיע לך.
בכל אופן, מן הדין המינימום שאת חייבת היא תפילה אחת ביום, אפילו קצרה מאד, בכל סגנון שהוא.
אמנם, בברכות השחר וברכת התורה את חייבת ללא קשר לתפילה.
לכן אני ממליץ לך שאם אין לך זמן תאמרי ברכות השחר, ברכת התורה ושמונה עשרה, ואם יש זמן, לפני שמונה עשרה גם שמע ישראל. אם אין זמן אפילו לזה, אז רק ברכות השחר וברכת התורה, וכשיהיה לך זמן במשך היום, תתפללי שמונה עשרה (למרות שכאמור זה אינו חובה).

כל טוב