הלכה בענין ספר חנוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/04/21 13:26 יד באייר התשפא

שאלה

שלום רב.

כידוע בגמרא נכתב שכל מי שלומד מספרים חיצוניים כגון ספר בן סירא אין לו חלק לעולם הבא.

לאחרונה נשלח לי סרטון שמובאים בו בין השאר הוכחות ע"י פסוקים מספר חנוך (שנחשב אם אני לא טועה לספר חיצוני)

האם מותר לי לראות את הסרטון כשאני לא לומד את הספר אלא רק רואה חלק ממה שמצוטט ממנו? כמו שהגמרא ציטטה מספר בן סירא למרות שאמרה שאסור ללמוד ממנו אז אולי מותר לקרוא ציטוטים.

מצרף פה קישור לסרטון

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כל היתר לראות או לקרוא, ללמוד או לשמוע את הדברים הללו, למרות שהגמ' ציטטה מספר פעמים את משלי בן סירא, אבל אלו דברים שנבחנו על ידי חכמים ונמצאו ראויים. אדם שעדיין לא מילא כרסו בגמרא והלכה לא יכול להחליט מה ראוי ומה לא ראוי, מכיוון שכל הדברים הללו עטופים בעטיפות ולא רואים את הכפירה שנמצאת בהם. לכן מי שכבר למד ויודע ומוכן להלחם עם סוגי כפירה שונים, ויש לו צורך ללמוד דברים אלו אפשר להקל לו לפעמים, אבל אנשים רגילים אסור להם לעסוק בדברים אלו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ