האם מותר להלוות לחבר בריבית ברגע שיש שטר היתר עסקה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/11/21 19:18 כה בכסלו התשפב

שאלה

האם מותר להלוות לחבר בריבית ברגע שיש שטר היתר עסקא מהודר להלוואה ? או שזה אסור מבחינת הריבית ואין שום הצדקה להלוואות בריבית חבריות בין אנשים? כמובן שזה עסק חוקי עם קבלות השאלה אם מותר להתפרנס מהריבית הזאת עם השטר עסקא או שגם זה לא מתיר ?

תשובה

שלום רב

הלוואה על פי התר עיסקה מותרת על פי ההלכה

עם זאת, כדאי מאד להתייעץ עם רב בקשר להלוואה באופן ספציפי ולודא שאכן הכל נעשה כדין על מנת שלא להכשל באיסור החמור של רבית חס ושלום.

כמו כן, במקרה שהחבר ממש זקוק להלוואה, ראוי להלוות לו ללא ריבית, וזו מצוות עשה מהתורה 'אם כסף תלוה את עמי'.

בהצלחה רבה!