הכשרת מד טמפרטורה

חדשות כיפה רבני כושרות 19/09/19 21:02 יט באלול התשעט

שאלה

שלום,

קיבלתי מכשיר מד טמפרטורה לבשר, אשר כולל מעין מחט/צינורית מחודדת ארוכה אשר נועצים בתוך הבשר או התבשיל (לרוב בשר) והיא מראה את מידת החום בתוך הנתח בזמן הצלייה או הבישול שלו. איני יודע אם נעשה בו שימוש בבשר לא כשר.

הצלחתי לבודד את המחט עצמה העשויה מברזל (ללא הרכיב האלקטרוני וללא חיישן הטמפרטורה) ורציתי לברר האם ניתן להסתפק בהגעלה במים רותחים או שהדבר מצריך ליבון (ואז כנראה אפשר לזרוק..עלול להיהרס) ?

אם הדבר משנה, אני ספרדי שהולך לפי פסיקותיו של הרב עובדיה זצ''ל.

תודה!

תשובה

שלום וברכה

לפי דעת הגר"ע יוסף הכשרת הכלי לפי רוב שימושו.

לכן אם עיקר השימוש בבישול הכשרתו בהגעלה, ואם עיקר השימוש בצליה - הוא צריך ליבון חמור.

במקרה השני - יש צורך להבין מהם בדיוק הספיקות, ומהו הסיכוי שבאמת נעשה בו שימוש לבשר שאינו כשר. אם זהו המקרה - מוזמנים לפתוח שאלה נוספת ולפרט יותר על המקרה.

בברכה

יצחק דביר