הכשרת כלי להקצפת חלב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/20 16:33 יא בניסן התשפ

שאלה

שלום.

אני רוצה להגעיל כד ממתכת שמיועד להקצפת חלב (חם), והיה בו רק חלב (רגיל או חלב סויה).

למיטב הבנתי, לא ניתן להגעיל כלי שיש עליו שאריות חמץ שלא ניתן להוריד.

בתוך הכד הזה יש כתמים חומים שלא ברור ממה הם, והם שם כבר זמן רב מאוד. הם לא יורדים בשום דרך.

השאלה היא אם אפשר להגעיל את הכלי? בהתחשב בכך שמדובר בכלי שמיועד רק לחלב (ולא ברור בכלל מהם הכתמים האלה והאם נגרמו מהחלב).

תודה רבה וחג שמח.

תשובה

שלום וברכה

הדבר מותר, בעיקר לאור העובדה שספק גדול מאוד האם בכלל היה שם חמץ, ועוד הרבה מאוד דיני דרבנן שצירופם מתיר את ההגעלה.

כל טוב