הכשרת כלים

חדשות כיפה רבני כושרות 23/09/21 19:54 יז בתשרי התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אמי, צמחונית כבר כמה שנים, כשביקרה אצלי בבית הביאה אלי הביתה כריכים עם המבורגר טבעוני שהכינה אצלה בבית בכלים שלה שלא הוכשרו. הילדים שלי אכלו את הכריכים בתוך השקיות ולא על הכלים שלי, יש לי שתי שאלות:

1. מבלי ששמתי לב ובתום לב אמי חתכה לחצי אחד הכריכים על קרש עץ שלי עם סכין שלי, מה דינם של הסכין והקרש?

2. הילדים שתו מכוסות במבוק ומתכת בזמן שאכלו את הכריכים, מה דינם של הכוסות?

תודה מראש על המענה

תשובה

שלום וברכה ומועדים לשמחה

1. אני מניח שחום ההמבורגר לא היה בחום שהיד סולדת בו, ולכן אין בעיה.

2. אין בעיה עם הכוסות.

בברכה

יצחק דביר