הכשרת כיור

חדשות כיפה רבני כושרות 22/07/19 10:40 יט בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו כיור אחד שמשמש גם לחלבי וגם לבשרי (נראה לי שהוא עשוי מחרסינה)

אני חושבת ששפכו בו כמה פעמים מים רותחים.

בכדי להכשירו יספיק לנקות אותו היטב ולשפוך עליו מים רותחים?

ואחר כך יהיה מותר להשתמש בו גם לבשרי וגם לחלבי והשימוש יהיה במים צוננים (כמובן אחרי שמנקים טוב בין חלבי לבשרי)?

קראתי איפשהו שצריך להשתמש ברשתות, או שאסור לשים בתוכו כלים, זה ממש חייב? (כי ההורים שלי התנגדו לשים רשתות)

תודה רבה!

*קראתי כבר את מה שכתוב באתר "כשרות" ועדין לא כל כך הבנתי, כי כתוב שם על הכשרה לפסח או משהו כזה.

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה צריכים להיות במטבח שני כיורים: אחד לחלב ואחד לבשר.

אמנם כאשר אין אפשרות כזו, ניתן להשתמש באותו הכיור לבשר וחלב בזה אחר זה (אך לא ביחד), ובלבד שיקפיד שלא לשפוך לכיור מאכלים חמים, וכן לא לשפוך לכיור מים רותחים כאשר מונחים בו כלים.

במצב כזה יש לייחד רשת מתכת או משטח פלסטיק ולהניחו בתחתית הכיור בשעה שמשהים בתוכו כלים חלביים, ומשטח אחר כאשר משהים בתוכו כלי בשר. (יש בכך צורך הלכתי, מפני שלפעמים נאגרים מים בתחתית הכיור והכלים עלולים להאסר כדין 'כבוש').

את ההכשרה אפשר לבצע כפי שהצעתם.

בברכה

יצחק דביר