שאל את הרב

הכשרת כבד בתנור

חדשות כיפה רבני כושרות 19/09/19 21:42 יט באלול התשעט

שאלה

שלום,

ראיתי שאלות רבות בנושא הכשרת כבד בתנור אבל לא מצאתי תשובה לכמה שאלות:

1. באיזה חום יש לצלות את הכבד בתנור?

2. באיזה מדף הכבד צריך להיות בתנור? קרוב לגוף חימום העליון/התחתון או באמצע התנור?

3. האם התבנית החד"פ יכולה לשבת על תחתית התנור (איפה שנמצא גוף החימום)?

4. לאיזה צד החתכים בכבד צריכים להיות מופנים?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. אין חום מסוים שחובה לצלות בו, אלא חום שהוא צולה לאורך הזמן.

2. ההלכה אינה קובעת בזה דין. העיקר שיהיה במקום שייצלה.

3. אני מבין שאתם מדברים על התבנית לקליטת הדם, היא יכולה לשבת על תחתית התנור.

4. חתכי הכבד מופנים כלפי מטה.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות