הכשרה ושימוש בשיש למינם וכיור גרניט בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 08/03/21 16:53 כד באדר התשפא

שאלה

שלום רב

התקנו לאחרונה מטבח חדש והשיש שהותקן הוא של חברת למינם.

לפי הצהרת היצרן השיש הוא ללא פגמים ולכן אינו סופח כלום וכן בדרך ייצורו ניתן להניח עליו ישירות דברים חמים ללא שיפגע

יש לציין כי עד עתה לא הנחנו סירים מהאש על השיש ישירות (למרות שלפי הצהרת יצרן אפשר) אלא רק עם חוצצים (השאלה היא גם לגבי השנה - שאני יודע שלא הונחו דברים חמים וגם לגבי שנים הבאות - שאני מניח שלא אוכל לומר זאת בוודאות)

האם וכיצד ניתן להכשיר שיש זה לפסח? האם יש הבדל בין יצרני שיש גרניט פורצלן השונים (לדוגמה - שיש דמוי עץ של קיסר - העשוי מגרניט פורצלן)

שאלה נוספת מתייחסת לגבי הכשרת כיור גרניט לפסח - האם ניתן

תשובה

שלום וברכה

החומר של חברה זו מעורב מאבקות שונות וזכוכית

ולכן יש מחלוקת אם ניתן להכשירו.

יש סוברים שנחשב כחרס ויש לכסות את המשטח לכל ימי הפסח.

והמקלים על ידי עירוי מים רותחים יש להם על מה לסמוך. (נראה שבשנה זו בוודאי תוכלו לסמוך על כך).

לגבי כיור הדין דומה.

יש מתירים על ידי עירוי

ויש מקפידים להניח כיור פלסטיק בתוך הכיור במהלך ימי הפסח.

בברכה

יצחק דביר