היתר להריסת בית כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/06/18 20:13 ד בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתגורר בשכונה חדשה שאין בה בית כנסת. המועצה לא מוכנה לסייע בהקמה ולכן הקהילה נדרשת לגייס סכום מאוד גבוה לבניית בית הכנסת.

רצינו לברר, האם ניתן למכור ולהרוס בית כנסת בחו"ל שאינו בשימוש ( אינו בשימוש כלל). כאשר מחצית מכספי מכירת השטח יועברו לטובת בית הכנסת החדש אצלנו בארץ ישראל והחצי השני יישאר לקהילה המקומית בחו"ל?

תודה

תשובה

שלום וברכה

מהסוגיה במסכת בבא בתרא העוסקת באיסור הריסת בית כנסת ישן לפני שבונים בית כנסת חדש - עולה עקרונית שמותר להרוס בית כנסת, אולם הדבר תלוי בנסיבות וכדו׳.

יש תשובות בנושא זה מקהילות שגרו בעבר בlower east side בארצות הברית, ונדדו משם כשהשתפרו תנאי החיים, ורצו להרוס את בית הכנסת או למכור אותו.

אם אכן מדובר בבית כנסת שלא נמצא כלל בשימוש, ומהכסף שלו ייבנה בית כנסת אחר בארץ ישראל - נראה שכל פוסקי ההלכה יתירו את הדבר.

כל טוב