היפטרות מסמרטפון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/19 11:45 יט בתמוז התשעט

שאלה

‎בשל התחזקותי אני מרגיש חובה אדירה להתנתק מהסמרטפון (אייפון) על מנת שאצליח להתעלות.

‎מרגיש שאין לי כלכך את האומץ לעשות את הצעד, למרות שאני מבין את כל ההרס שהוא גורם .

‎ישלי המון תירוצים למה להשאיר אותו ובנתיים הם אלה שגורמים לי להשאיר אותו.

‎אני מאוד רוצה לעשות את הצעד אך מרגיש תקוע מולו.

‎אשמח לדחיפה או לייעוץ על מנת שאוכל להתגבר על הקושי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יש עימי הצעה מצוינת לדחיפה:

לקרוא מחדש את המכתב שלך.

ולראות שאתה עצמך סובר שלטובת עצמך זה כדאי.

אין צורך לעסוק באידיאולוגיה הכללית האם זה טוב אם רע לכל בני האדם (לי עצמי יש סמארטפון, ואני מנצל אותו מאוד מאוד), אלא לבחון רק את השאלה האם זה טוב לך או לא.

ואם זה ממכר אותך; אם אתה נסחף כל הזמן להתעסק בו; אם זה מוציא ממך את הבחירות הרעות שיש בך וכדו' - הדרך הטובה ביותר היא לעשות זאת.

ואם זה קשה - לעשות זאת לשבוע. ולראות.

ואז לשבועיים - ולראות.

ואז, ואז.

עד שתכוון את הטוב ביותר בשבילך.

כל טוב ובהצלחה